Naar hoofdinhoud Naar footer

Voorwoord

Geloof jij ook in de kracht van persoonsgerichte zorg voor jouw cliënten? Heb je zelf ideeën of is je organisatie ermee bezig? Zou je er meer over willen horen, lezen of leren? Dan ben je in dit magazine op de juiste plek. Want alle Twinkels geven je inspiratie voor vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Twinkels ter inspiratie!

Gaat jouw hart ook harder kloppen van vernieuwende persoonsgerichte zorg? Het is krachtig omdat mensen met een beperking hierdoor zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat zij willen. Dit gebeurt wanneer de zorg en ondersteuning goed aansluit bij hun wensen en behoeftes en die van hun naasten. En dat zien we terug in hun twinkelende ogen! 

Laat je inspireren! 

Voor vernieuwende persoonsgerichte zorg is soms een andere blik en lef nodig om van de gebaande paden af te wijken. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit. Toch lukt het steeds meer gehandicaptenzorgorganisaties om een aanpak in vernieuwende en persoonsgerichte zorg te ontwikkelen. Ben je nieuwsgierig en wil je je laten inspireren? Dan ben je in dit magazine op de juiste plek. 

Twinkel-updates  

We voegen regelmatig nieuwe Twinkels aan dit magazine toe. Ieder verhaal is net weer even anders. Toch is er ook een overeenkomst. Alle Twinkels hebben een positief effect op het leven van mensen met een beperking en iedere organisatie heeft een ‘twist’ doorgemaakt om haar doel te bereiken. Geldt dat ook voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en wie weet twinkelen jullie hier binnenkort ook!     

We zijn trots op de mensen achter de Twinkels: cliënten, naasten, begeleiders, andere betrokken medewerkers en bestuurders binnen zorgorganisaties. We hopen dat hun vernieuwende ideeën en doorzettingsvermogen ook jou mogen inspireren!  

Bekijk alle Twinkels

Colofon

Alle Twinkels hebben we gemaakt met de ideeën, verhalen en kennis van de deelnemende zorgorganisaties in het programma Begeleiding à la carte (2019-2021). In de periode 2023-2025 loopt het vervolg, Begeleiding à la carte 2, als onderdeel van de Toekomstagenda ‘Zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking’, gesubsidieerd door het ministerie van VWS.  

Met Begeleiding à la carte 2 willen we de impact en het bereik van deze vernieuwingen vergroten. Zodat meer mensen met een beperking van vernieuwingen in persoonsgerichte zorg kunnen profiteren. De deelnemende organisaties worden begeleid door kennisorganisatie Vilans bij het (door)ontwikkelen van hun ideeën. En we brengen organisaties met elkaar in contact, zodat zij ook met en van elkaar leren. Samen brengen we zo de beweging van persoonsgerichte zorg verder en versterken we het positieve imago van de gehandicaptenzorg. 

Samenwerkingspartners